ERROR: Internett er fullt.

Stadig flere kaster seg på innholdsbølgen, men trenger vi egentlig mer innhold?

error

Man skulle nesten tro at det er content marketing Norge skal leve av etter oljen, hvis man ser fremveksten av byråer, avdelinger i mediehusene og konsulenter som jobber med innhold.

Jeg undres over hvorfor dette har kommet på agendaen slik det har gjort det siste året. Innhold er ikke noe nytt. Forskjellen er bare at vi har vesentlig flere plattformer å publisere det på, og at vi har tilgang til det hele tiden. Alle som kan sin Kotler vet også at det ikke er noe nytt med rett budskap til rett målgruppe. Det er grunnleggende i all markedsføring.

Det er mulig jeg kaster stein i glasshus, ettersom jeg selv jobber som innholdsrådgiver, men min misjon er at man ikke bør lage innhold for innholdets skyld.

I en verden hvor opplagstallene synker, TV-vanene endres og andelen brukere med adblocks vokser, er det helt riktig å flytte større deler av markedsbudsjettet over på egne flater.  Spørsmålet er hva man vil at kundene skal gjøre på disse flatene.

Med content marketing-bølgen som strømmer innover landet, skal alle nå lage engasjerende innhold. Det er vel og bra, men det hjelper lite hvis det ikke dekker et behov og fører til ønsket handling.

Hva vil du egentlig oppnå?

Vi trenger ikke flere generiske bloggposter om hvordan man skifter dekk eller hvordan man får det fint i hagen. Det finnes på internett fra før. I massevis.

Overskriften i dette innlegget er stjålet fra Ove Dalen fra Netlife Research som helt korrekt poengterer at internett er fullt. Vi trenger simpelthen ikke mer innhold. Det vi trenger er bedre innhold. Innhold og tjenester som løser et behov for kunden. Raskt og effektivt.

Noe av det verste jeg ser er merkevarer som legger mye tid og ressurser i å produsere innhold som overhode ikke har noen relevans til merkevaren. Hvorfor gidder de? Og hva er hensikten?

Jeg mener også at vi som jobber med innhold må gå litt i oss selv. Man kan jo lure på hvor det har sviktet når byrået foreslår at en bank bør skrive om hvordan man blir kvitt brunsnegler. Ja, det har faktisk skjedd.

Enhver innholdsstrategi bør svare på hva som er bedriftens kjernevirksomhet og hvordan innhold kan støtte opp under det du faktisk selger.

Hvis du ikke kan  svare på hva du vil med innholdet og hvilket behov det skal løse – dropp det.

Hvis du er opptatt av innhold på nett, anbefaler jeg at du setter av en halvtime og hører på foredraget som nevnte Ove Dalen holdt under Webdagene i 2015.

Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..