En hyllest til hverdagsheltene

Illustrasjonsfoto Konnerud IL
Illustrasjonsfoto Konnerud IL

Jeg har lyst til å slå et slag for hverdagsheltene. For de som gjør hverdagen bedre for andre, for de som står på uten å tenke egen vinning og «Likes» på Facebook.

Vi lever i en verden hvor status er alt. Har du ikke den jobben, den inntekten, de tingene — da eksisterer du knapt. I hvert fall ikke hvis du ikke klarer å synligjøre hvor flink og vellykket du er på nettet.

Det er bare å innse at mange lever livet sitt gjennom internett. Vi prater ikke med hverandre lenger, i hvert fall ikke sånn som før. Vi sjekker telefonen før vi sier hei, vi blir deppa om vi ikke får nok «Likes» på selfien på Instagram, vi leter etter kjærlighet med raske sveip over bildene på Tinder.

Sånn har samfunnet blitt.

Heldigvis finnes det fortsatt mennesker som evner å se andre. Ildsjelene i idrettslaget, de frivillige på ungdomsklubben, sykepleierne på sykehuset. Mennesker som bare med sin væremåte, kan endre andre menneskers liv og atferd.

Disse hverdagsheltene er som oftest ikke opptatt av å dokumentere på sosiale medier hvor flinke de er. De er tilstede i øyeblikket — der og da. Faren er at vi glemmer hvor viktige de er for samfunnet. Rett og slett fordi de ikke vises så ofte i feeden.

Derfor vil jeg slå et slag for hverdagsheltene. La oss løfte blikket opp fra skjermen et lite øyeblikk og se de som gjør en positiv forskjell i hverdagen!

Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..