Content marketing – hva er det egentlig?

Ikke
Mange buzzord

I mange kretser har markedsføring fått et negativt fortegn de siste årene. Vi skal ikke lenger drive med markedsføring, vi skal drive med social business, med storytelling, med sosiale medier, med big data. Hvorfor? Jo, fordi mange forbinder markedsføring med å pushe produkter på kunder.

Som utdannet markedsfører er jeg derfor glad markedsføring som begrep igjen har fått sin renessanse. Som spaltene i Kampanje og Dagens Næringsliv viser, er content marketing, oversatt innholdsmarkedsføring en av de heteste trendene om dagen. Men er det egentlig noe nytt?

Gode markedsførere har lenge sett verdien av å tilføre sin egen merkevare verdi ut over selve produktet. Se bare på hvordan Coca-Cola for mange har blitt synonymt med jul og tradisjoner. Hvert år siden 1999 har Coca-Cola kjørt rundt i Norge med sin Christmas Caravan. Det er i aller høyeste grad content marketing. Forskjellen fra tidligere er at innhold nå legges ut og spres digitalt.

Content marketing handler for meg om å skape opplevelser som er verdt å dele. For å lykkes med dette er bedriftene nødt til å vite hva kunden er opptatt av og finne ut av hvordan bedriften kan møte disse behovene. For mange markedsførere stopper det allerede der – de aner egentlig ikke hvem kundene er. Mange virksomheter begynner ofte med å stille spørsmålet om hvordan de kan selge. Det er blir derimot stadig viktigere å forstå hvorfor og hvordan kunden kjøper.

Hvor er det kunden beveger seg når han søker etter ditt produkt eller din tjeneste? Hva er det han ser etter? Og hvordan kan din bedrift skille seg ut fra konkurrentene gjennom å tilby relevant og nyttig innhold? Man kan bli svett av mindre.  Det er ikke vanskelig å skjønne at markedsførere famler litt i blinde. Med en enorm tilgang på informasjon og stadig større kamp om kundens oppmerksomhet er det fort å gå seg vill i jungelen av buzzord.

Det første man bør gjøre er å stille seg spørsmålet om hvem bedriften egentlig er til for. Hvem er kundene og hvilke behov skal produktene dekke? Vet du ikke nok om kunden, så spør.

Deretter kan man begynne å se på verdikjeden. Det hjelper lite med godt innhold på en nettside, hvis det som står skrevet ikke reflekterer kundens interaksjon med merkevaren ute i butikk. På samme måte hjelper det lite med fin innpakning i butikk, hvis kunden ikke har noe forhold til produktet du selger.

Så oppfordringen er: Kjenn kundene dine, avdekk behov og skap opplevelser som er verdt å dele!

Kategorier:

En kommentar om “Content marketing – hva er det egentlig?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..