Skistjernene tryner på nett

shutterstock_68457673Er du av typen som er svak for sport, men bare på skjermen og bare når vi vinner? Ja, da er du kanskje også en av de som gleder seg til vinteren for å følge med når Petter Northug, Marit Bjørgen og Therese Johaug skal  kjempe om edelt metall i skiløypa.

Uansett om du er interessert i langrenn eller ikke så er det ikke til å unngå at du på en eller annen måte eksponeres for det som skjer med skiessene våre. I følge medieovervåkningsselskapet Retriever ble Petter Northug omtalt over 20.000 ganger i norske medier i 2012.

Det virker som pressen har få hemninger om hva de skriver om når det gjelder skistjernene. Saker om hemmelige flørter og mystisk sykdom er selvsagt en klikkvinner, men nye sponsoravtaler får også spalteplass. I september i fjor kunne vi lese at Northug hadde fått nytt millionglis fra sponsoren Audi.  Uten å kjenne saken antar jeg at dette var et velregissert PR innsalg fra Audi selv og teamet rundt Northug.  Gjennom høsten fikk vi også følge Petter backstage gjennom programmet Sirkus Northug. Også der ble sponsorene grundig eksponert.

Alt bra så langt. Det er liten tvil om at selskapene ser verdien av eksponeringen som sponsoravtalene gir. Det som derimot er meget overraskende er at teamene rundt skistjernene ikke ser potensialet som ligger på egne digitale flater. Etter å ha tatt en liten kikk på noen av nettsidene er jeg rett og slett sjokkert hvor lite som faktisk gjøres, til tross for at teamene rundt løperne faktisk forvalter noen av Norges største og mest populære merkenavn.

Jeg tar den største stjerna av de alle, Petter Northug som eksempel. Det er lenge siden Northug bare var skiløper. Navnet Northug er i aller høyeste grad en kommersiell merkevare.

Hvis man søker etter Petter Northug på Google dukker Team Northugs nettside opp som nummer to i søkeresultatet etter Wikipedia. Etter å ha tatt en kikk på siden finner jeg følgende:

  • Den er ikke oppdatert siden November 2012
  • Den er full av tekniske feilmeldinger
  • Den er ikke tilpasset mobil
  • Den er koblet opp mot en Facebookside som ikke drives av Team Northug selv og som ikke er oppdatert siden 2011. Siden følges  av 212 785 mennesker

Det verste er at nettsiden ikke en gang er oppdatert med korrekte sponsorlogoer. Selv ikke Coops logo har kommet på plass til tross for en avtale som sies å være verdt 9. millioner kroner i året. Det kan også legges til at Subaru fortsatt vises på Petters profil, selv om han har hatt en stor avtale med Audi siden 2011.

Skjermbilde 2013-09-11 kl. 18.57.37

Jeg er helt sikker på at teamet rundt Northug gjør en utmerket jobb med å skrive avtaler og legge til rette for en optimal hverdag, men digitalt er merkevaren Petter Northug utrolig dårlig håndtert!

Kategorier: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..