Livsløgnen…

Jeg husker det som det skulle vært i går. Somrene som ble tilbragt foran tv-skjermen, drømmende om selv å kunne bli så god at jeg en dag kunne delta i verdens hardeste idrettskonkurranse, Tour De France.

Nå viser det seg at alt bare var juks. Idolene jeg hadde bilder av på veggen, idolene jeg leste alt om i sykkelblader, idolene jeg så opp til og fant motivasjon av å følge var ikke annet enn en gjeng med juksemakere. Selvsagt blir man skuffet, man blir rett og slett litt deprimert over å se at sporten man elsker, så til de grader har blitt forgiftet av urent spill. Det er skuffende, men det er på ingen måte overaskende når man ser tilbake på prestasjonene som ble levert. Det er andre tider nå, det sykles saktere, folk blir slitne og forhåpentligvis er de som står på toppen av pallen de rette vinnerne.

Det som derimot er overraskende og sjokkerende er måten tidligere ryttere og nåværende ledere forholder seg til sannhet og til fakta.

Skjønner virkelig ikke Steffen Kjærgaard hva han gjør mot sporten når han fornekter alt i alle år, blir norsk landslagssjef, forteller pressen at han verken har gjort eller sett noe. For så å fortelle at, jo jeg var dopet. Fakta kommer først når de er nødt, når baugen på skipet har tippet under vannkanten.

En annen er Dag- Erik Pedersen, nå en elsket tv-reporter og en høyt respektert personlighet både i pressen og blant folk flest. I går la han ut et bilde hvor han klipper i stykker Livestrong armbåndet sitt og forteller at hans forhold til Lance Armstrong er over. Skjønner han virkelig ikke at Livestrong er noe annet enn personen Lance Armstrong og at organisasjonen har betydd uendelig mye for veldig mange mennesker? At Pedersen selv var utestengt for bruk av ulovlige substanser får stå for hans sak.

Skal sporten komme seg noe videre, må tidligere juksemakere lære seg å kommunisere, de må fortelle det de vet og ikke bare det de føler de må.

Legg dere flate. La sporten få leve. Ikke kom krypende med halen mellom beina først når etterforskning viser de harde fakta.

Selv lar jeg Livestrong armbåndet bli værende på armen.  Armstrong var en juskemaker, men kreft jukser ikke.  Dessverre…

Kategorier: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..