Relasjonsbygging i en digital hverdag, mer enn selve plattformen.

I mitt forrige blogginnlegg skrev jeg om karrierevalg og jobbytte. Nå en drøy uke etter lansering virker det ut i fra respons som at prosjektet er liv laga. Det kommer mer om selve forretningsprosessen senere.

Noe av det som var ekstra hyggelig etter at jeg hadde publisert innlegget var at jeg fikk mange hyggelige meldinger fra mennesker jeg har vært heldig å møte via nettet. Dette er folk jeg gjerne først har kommunisert med på nett og senere møtt på arrangementer av ulik art.

Det er skrevet så mange artikler og bloggposter om mulighetene for å bygge nettverk via sosiale medier, at jeg ikke skal gå konkret inn på valg av plattformer og kommunikasjonsform på disse. Det jeg derimot heller vil fokusere litt på, er verdien av å knytte digital interaksjon med analog tilstedeværelse sammen.

God stemning på et Google+ treff. Foto: Gunnar Kristian Kopperud

Mange av dagens studenter, og med det morgendagens arbeidstakere drømmer om en jobb innenfor sosiale medier, kommunikasjon eller markedsføring. Antallet søkere til PR studier er høyere enn noen gang. Byråene leter stadig etter de beste hodene, og med det tilspisses også kampen om de beste jobbene. For en stund tilbake skrev E24 at  kommunikasjonsstudentene på Markedshøyskolen ble anbefalt å skaffe seg en twitter-konto. Det er jeg helt enig i. Twitter er en fantastisk plattform for å bygge nettverk. Men samtidig er det fort å drukne i mengden. Det er mange med gode vitnemål, og det er mange som klarer å spissformulere et budskap på 140 tegn.

Hva skal man så gjøre? Hvordan kan man  unngå at en mention på twitter forsvinner som et smil fra en tilfeldig forbipasserende og blir et digitalt blaff?

Selv forsøker jeg å få med meg så mye som mulig av seminarer og konferanser innen markedsføring og kommunikasjonsfaget. Det er selvsagt ikke alt som gir like stort påfyll av ny kunnskap, men det gir uten tvil påfyll av relasjoner. Det kan åpne opp spennende karrieremuligheter og det kan forme vennskap.

Det kan være skummelt å skulle prate med mennesker man aldri har møtt, og ofte kan man fremstå annerledes enn det man ønsker, da man gjerne er nervøs for å si noe dumt. Jeg vet hvordan det er. Selv er jeg ganske så beskjeden av meg, og det er ikke alltid like enkelt å finne de rette ordene når man møter nye mennesker IRL. Men praten går ofte veldig mye enklere om man tidligere har snakket sammen på nettet.

Dra på tweetups, seminarer, eller send en potensiell arbeidsgiver en DM med spørsmål om en kaffe. Det er ikke så mye som skal til. Hvem vet, kanskje dukker det opp en mulighet du ellers ikke ville fått?

Jeg setter i hvert fall veldig pris på de menneskene jeg har møtt på via nettet. Flere er ikke lenger bare kontakter i en adressebok. De er blitt venner.

Hvordan ser du på relasjonsbygging på nett?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..