Mennesker for sin hatt

Som jeg skrev i mitt forrige innlegg, så er det ingen enkel sak å velge ”rett hatt” i sosiale medier. Du kommuniserer med ulike mennesker, på ulike plattformer, til ulik tid. Med dagens enorme informasjonsflyt må man skille seg ut for å bli sett. Det er både positive og negative konsekvenser rundt dette. Med rett kommunikasjon kan man bygge en sterk personlig merkevare som gjør deg mer interessant ovenfor dine omgivelser.  Den negative konsekvensen er at det er fort å bli digitalt usynlig, noe jeg tror vi kommer til å merke i mye større grad i årene som kommer. Hvis du ikke viser glansbilde versjonen av deg selv på sosiale medier, er det fort å bli utelatt også fra daglige settinger. Men jeg skal i dette innlegget fokusere på mulighetene nettet kan gi.

Noen er flinkere til å kommunisere på nett enn andre, de har bygget sin egen merkevare igjennom troverdig kommunikasjon over tid. Noe av grunnen til deres ”suksess” tror jeg at de er gode menneskekjennere, de evner å se enkeltindivider og de ever å snakke til mange ulike interessenter.

Jeg møter utrolig mange inspirerende mennesker via nettet, så mange at det er umulig å nevne alle, men jeg vil allikevel trekke frem noen personligheter jeg virkelig ser opp til. Dette er mennesker med mange ulike hatter og som har klart å finne en god balansegang i  det de skriver.

Heidi «Vampus» Nordby Lunde@vampus 

Som skribent, aktiv samfunnsdebattant, politiker, blogger og kommunikasjonsdirektør er «Vampus» en av de som virkelig har mange baller i luften. Men til tross for at hun har meninger om mangt synes jeg Heidi er en av de som er best til å balansere det hun skriver. Med en meget godt skrevet blogg og aktiv deltakelse på ulike sosiale medier, har hun en klar og tydelig stemme på nettet.

Hans-Petter Nygård Hansen@hpnhansen

På bloggen, hanspetter.info skriver han fagartikler av høy klasse. Dette er etter min mening Norges beste fagblogg om digital kommunikasjon og ny teknologi. I tillegg deler han aktivt av sin kunnskap på mange ulike sosiale kanaler. Man kunne fort tro at bloggen var en fulltidsjobb, men det er det slett ikke. Som rådgiver i Geelmuyden.Kiese og familiemann fatter jeg ikke at mannen får tid til alt. Virkelig et forbilde!

Johan H Andersen @FerdCEO

Jeg visste han var samfunnsengasjert og jeg visste at han var en særdeles viktig bidragsyter for å fremme entreprenørskap.  Men før han ble aktiv på sosiale medier, trodde jeg han var en litt overlegen og snobbete bedriftsleder, så feil kunne jeg ta. Etter å ha fulgt han siden han ble aktiv på Twitter, har inntrykket forandret seg totalt. Med en aktiv deltakelse i dialogen har han vist en side av seg selv som man ikke hadde forventet av Norges rikeste mann.  Sjelden har jeg ledd så mye av twitter-meldinger som den kvelden Andersen var alene hjemme. Han snakker med folk og ikke bare til. En viktig egenskap! 

Hans-Christian Vadseth@vadseth

Som tidligere mediemann og nå seniorrådgiver og partner i First House skulle man kanskje tro at Vadseth ville ha en noe tilbakeholden tilnærming til sosiale medier. Slik er det ikke. Med morsomme skråblikk på mediene og treffende ordspill viser han at PR-rådgivere nødvendigvis ikke er så skumle som mediene til tider virker å tro de er. Vadseth er faglig og relevant der han skal være det og bruker twitter til å vise personlighet. Han treffer etter min mening alltid spikeren på hodet, som det så fint sies.

Yngve Aanonsen@yaanonsen

God kollega i Vender. For tiden på internship i Brussel hos entreprenørskapsorganisasjonen JA-YE Europe. I tilegg er han styremedlem og rekruteringsansvarlig for Ungt Entreprenørskap alumni. En særdeles dyktig ung herremann. Skriver gode fagartikler på egen blogg, yaanonsen.com og er generelt aktiv på sosiale medier. Klarer ofte å formidle gode poenger på en morsom og direkte måte. Trønder og ihuga Rosenborg fan, dette klarer han også å flette inn, uten at det blir helt Rai Rai over det hele. Om du ikke følger han på sosiale medier synes jeg du bør gjøre det, heter yaanonsen de fleste steder på internett.

Chul Christian Aamoot @screensailorCEO

Du har sikkert sett han på nett som Screensailor eller kanskje ScreensailorCEO. Som salg og markedsdirektør i Mintra og styreformann i det private investeringsskapet Screensailor har han flere baller i luften. I tillegg brenner han for nettverksbygging og driver på Screensailor Network på frivillig basis. Et svært nyttig samlingspunkt for nye mennesker som kanskje ikke ville møttes ellers. Chul er en morsom fyr å følge. Han er en frisk motsetning til det etablerte miljøet som  jobber med sosiale medier og har alltid en god kommentar på lur rundt det han kaller menigheten.Noen er ganske uenig i det han skriver på nett, jeg synes han er tøff som tørr å være  annerledes. Jeg synes også han mestrer blandingen mellom faglig, privat og morsom kommunikasjon godt.

Det er altså ingen fasit på hvordan man skal fremstå i sosiale medier. Alt er avhengig av hva du ønsker å oppnå med det du kommuniserer.

Jeg vil rette en takk til de jeg har nevnt her og alle andre inspirerende internettmennesker jeg møter på min vei.  Takk for at dere deler og for at dere gjør internett til et litt bedre sted, enten det er ved å dele kunnskap eller ved å dele poster og oppdateringer som sørger for smil og latter.

Hva slags type mennesker liker du å følge på nett?

Kategorier: ,

En kommentar om “Mennesker for sin hatt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..