Hvilke hatt velger du?

Med de sosiale mediene blir det ofte slik at man snakker med veldig mange ulike mennesker, noen er ikke det minste redde for å publisere bilder fra festen som gikk over styr, mens andre har en mye mer pragmatisk tilnærming til det de kommuniserer i sosiale medier.

Hvilke hatt skal man så ta på seg når man skal kommunisere med mange ulike mennesker og mottakere? Dette er en utfordring både for merkevarer og for privatpersoner. Merkevarer kjenner riktignok stort sett sin målgruppe og det er relativt greit å tilpasse kommunikasjon til ulike segmenter. For privatpersoner kan det derimot by på større utfordringer. Mange studenter og jobbsøkende leter i dag etter drømmejobben på sosiale medier. Noen finner den, men det kan også gå slå tilbake på deg hvis du ikke er bevisst på det du skriver.

Photo sacredsandwich.com ©

For mange er det en utfordring å sjonglere mellom når man skal være faglig og når man skal være privat. Du har gjerne noen venner som følger deg, de er kanskje ikke så interessert i hva du jobber med og synes du er kjedelig hvis du bare prater fag. Samtidig har du kanskje noen potensielle arbeidstakere som følger deg, de vil helst ikke se for mye fjas og tull. I tillegg har man gjerne noen interesser man ønsker å kommunisere utad.

Selvsagt må man ikke låse seg helt til en retning, men jeg tror allikevel det er lurt å lage en plan på hva man vil oppnå på de ulike nettverkene. Vil man bygge nettverk inn mot fremtidige arbeidsgivere? Vil man knytte nye sosiale relasjoner? Eller vil man bare holde kontakt med gamle kjente?

Det som overrasker meg litt er at veldig mange studenter bruker twitter til fjas og tull selv om de i utgangspunktet virker å søke nettverk. Selvfølgelig må man selv bestemme hvordan man skal fremstå, men hvis man i utgangspunktet ønsker å bruke plattformen til å bygge nettverk bør man la fjaset ligge igjen på Facebook.

Jeg synder ofte selv, men det å bare dele en link fra en eller annen nettside videre vitner heller ikke alltid om faglig substans. Man bør vise at man har en mening og at man har et konkret synspunkt om den aktuelle saken man deler.

Balansegangen er ikke enkel, men om du har litt tid til overs i den hittil regnfulle norske sommeren vil jeg anbefale å tenke litt på hvordan du kommuniserer i sosiale medier og hva du ønsker å oppnå. Hvem vet, kanskje det dukker opp nye spennende muligheter over sommeren?

I mitt neste blogginnlegg skal jeg dele noen tanker om mennesker jeg ser opp til og som mestrer det å velge riktig hatt til rett tid i sosiale medier.

Kategorier: ,

En kommentar om “Hvilke hatt velger du?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..