Men Google+ var ikke død…

Google+ er en spøkelsesby, folk bruker ikke tid på Google+, Facebook vinner… Utsagnene om Googles sosiale satsning har vært mange.

Faktisk er det nå nesten på datoen 1 år siden Google+ ble lansert. Jeg var så heldig å få en beta-invitasjon til tjenesten kort tid eller lanseringen, så jeg har fulgt utviklingen nøye, selv om jeg ikke skal skryte på meg å ha vært like aktiv hele tiden. Jeg skal heller ikke påstå at jeg har vært like overbevist over tjenestens eksistensgrunnlag til en hver tid, da det til tider har vært lite engasjement.  Men i motsetning til mange andre sosiale nettverk, så tror jeg Google+ er i ferd med å gjøre noe virkelig stort. Når det lanseres et nytt nettverk, så kaster alltid innovatørene seg over tjenesten, de er alle enige om at det er veldig spennende, så går det noen uker, så daler interessen. Slik har det vært med veldig mange tjenester de siste par årene etter at Twitter og Facebook fikk fotfeste fra 2007.

Det som derimot skiller Google+ fra disse er nettverkene er etter min mening, at diffusjonsteorien ser ut til å ha en annen kurve enn vanlig. De tidlige brukerne og den tidlige majoriteten  virker å ha en mer oppadgående kurve enn hva som ser ut til å være tilfellet med for eksempel Pinterest.

Man kan godt si at Google+ er en spøkelsesby hvis man leter etter de vennene man har på Facebook eller Twitter. Men hvis man derimot bruker litt tid på å legge til folk, putte de inn i sirkler, og kommunisere til de ulike gruppene, så vil du se et helt annet engasjement. Er du for eksempel interessert i foto, så kan det åpne seg en helt ny verden for deg hvis du bruker Google+ aktivt og riktig. Ta en titt på profilene til Gunnar Kristian Kopperud, Trond Lindholm og Kjetil Greger Pedersen, så vil du skjønne hva jeg mener. Til sammen har de rundt 130 000 følgere i sine kretser!

På fredag fikk jeg gleden av å overvære Google+ dagen på Fugazi i Oslo. Nye kontakter ble knyttet og ny kunnskap konsumert. Det som derimot overrasket meg var at det ikke var noen fra den tradisjonelle SoMe sfæren å se.

God stemning på Google+ dagen når Madcon joinet oss på en hangout backstage fra rådhusplassen. Foto: Gunnar Kristian Kopperud

Jeg liker Google+ og jeg tror mulighetene for å knytte nye kontakter er enda større enn på Facebook og Twitter. De du møter der er kanskje ikke de du møter på tweetups og på sosiale media arrangementer, men gi det et forsøk, og dere vi bli overrasket!

Hva er din erfaring med Google+?

Kategorier: ,

3 kommentarer om “Men Google+ var ikke død…

 1. Hei og gratulerer med ny blogg.

  God bloggpost – deler vel noe av dine tanker her, og bruker vel mer tid nå på Google+ enn hva jeg gjør på feks Pinterest, og merker også at antallet «interaksjoner» og «impressions» er økende på Google+.

  Nå har jeg også vært på G+ siden i fjor sommer, men til tross for det så har jeg fortsatt ikke helt sett lyset – eller sagt på en annen måte – sett behovet.

  Og det tror jeg ikke jeg er alene om. Til tross for massiv backing og fokus fra G+-gjengen når jeg kjørte ut min uhøytidlige «undersøkelse» om norsk bruk av G+ hvor jeg stilte følgende spørsmål;
  – hvor gammel er du
  – hvilket kjønn er du
  – og hvor mange minutter i uken bruker du på G+

  …så svarer 7 av 10 (560 besvarelser) at de bruker mindre enn 60 minutter i uken – og nesten 5 av 10 bruker enten ikke G+ i det hele tatt, eller bare mellom 1 og 3 minutter. De fleste som svarer er menn – 75% – og de fleste er over 35 år (55%).

  Mange brukere, lite bruk = lite nytt = lite engasjement = lite engasjerende :)

  Facebook og Twitter kan leve godt sammen, fordi nettverkene er så forskjellige, mens Google+ er altfor likt Facebook, og de blir likere og likere for hver dag.

  Mesteparten av min tid på Facebook bruker jeg i grupper – med folk jeg nødvendigvis ikke kjenner, men i grupper hvor jeg treffer folk med felles interesser.
  På Twitter kan jeg følge de som tilfører meg viktig innhold jeg vil følge med på, og på LinkedIn kan jeg etablere og ivareta kontakt med nye og gamle relasjoner.

  Pinterest har jeg egentlig ikke gått lei av, men det var dette med tiden da :)
  Google+ er jo faktisk en meget god plattform med mange gode tjenester og med et grensesnitt som er i ferd med å bli lekkert også – for alle, og ikke bare de mest geeky teknikkere :) Det vil nok friste etterhvert flere kvinner til å joine G+ etterhvert – og da kommer vel også resten av SoMe-gjengen… kanskje. Vi får se da – vi vet jo at G+ ikke vil forsvinne, og det blir bedre og bedre for hver uke som går, så det er vel bare snakk om tid da…og så lenge Google gjengen har masse penger, så har de vel også masse tid :)

  1. Takk for hyggelig kommentar Hans-Petter!

   Jeg har delt litt av de oppfatningene som undersøkelsen du gjennomførte reflekterer, men etter å ha brukt litt tid på å prøve å sirkle folk opp i grupper, ut i fra ulike interesser, har jeg blitt positivt overrasket.

   Jeg ser bare på engasjementet dette innlegget gir på G+. I dette øyeblikk har jeg fått 45 +`er, 21 kommentarer, og 6 delinger.
   Innlegget ble riktignok delt offentlig, men det er en imponerende responsgrad med tanke på at det er 608 som har meg i sirkler.

   Hvis vi skal se det fra et kundeperspektiv, så kan man jo selvsagt diskutere verdien, men jeg tror absolutt nisjeprodukter/bedrifter som f.eks fotoutstyr og hifi vil kunne ha godt potensiale på G+.
   Det samme er tilfellet for artister. Der har man muligheter til å kommunisere direkte med fansen på en helt unik måte, både via hangouts og via segmentert kommunikasjon. Dette potensiale blir jo enda større når det åpnes opp for Hangouts On Air i Norge.

   Det blir spennende å se utviklingen videre, men jeg håper at folk gir det en sjanse. Tror mange da vil få et mer nyansert bilde av G+!

   God sommer!

 2. Hans-Petter – hva om du la ut alle resultatene fra din G+ undersøkelse på din egen G+-profil, komplett slik spørsmålene ble stilt, slik at vi alle uavhengig av din tolkning kan gi våre egne analyser og kommentarer?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..